top of page

Лятна обиколка из Китай част 2

Не отдавна започнахме всеобщия поход из дебрите на Китай, 1-ва част можете да прочетете тук: https://www.edulab-cn.com/post/лятна-обиколка-из-китай-част-1 Минахме през Тибетски пейзажи, златисти езера, цветни градини, изобилни пазари,

и богати на различни етноси земи…а, сега накъде?



6. Тибетска автономна област- Ганнан

Тръгвайки си от фестивалът Шотон в Лхаса, директно ще се запътим към нашата поредна дестинация в инпромту гайда ни- областта Ганнан. Тя се намира в провинция Дзиан Су и ще ви остави без дъх с разнообразния си релеф, състоящ се от планини, долини, пещери и цветни поляни. През летния сезон хиляди слънчогледи ще са се обърнали към нас в очакване. Ако държите на истинско тибетско изживяване не пропускайте манастира Лабранг.


5. Джангдзядзие

Кой не е чувал за хита изместил „Титаник“ ? Там са планините, приютили създанията от любимия на всички, филм „Аватар“. Националния парк „Джангдзядзие“ е първият по рода си в Китай и задължително не пропускаме да се повозим на най-дългият кабинков лифт над планина Тианмън и да се любуваме на суреалистичния пейзаж.

4. Гуейлин

Летния сезон в Китай е известен с висока влажност и тежки жеги. За да избягаме от тях потегляме към Гуейлин, място извадено от картинка на китайска поема. Плавайки по река Ли ще имаме шанс да усетим хладния летен бриз и да събудим авантюриста в нас, с рафтинг по реката, и то не какъв да е- а автентичен, бамбуков рафтинг. След това, се подкрепяме с ароматни ястия, наситени с известния лют сос в типичен за Гуейлин стил, готови да продължим към нови приключения.


3.Чънду

Когато чуем Китай за какво първо се сещаме ? Панди и ориз! Е, за ориза няма точна дестинация в Китай- той е почти навсякъде, но за пандите можем да предложим Чънду- градът на пандите. Ако желаем да се запознаем с пандите по-отблизо, не се колебаем и се присъединяваме към доброволческата програма на "голямата панда," която ще ни отнеме само два дни. Чънду, също предлага интересна градска архитектура, съчетавайки традициите от минало, вплетени с поглед към бъдещето.


2. Вътрешна Монголия

Пътуваме назад във времето и стигаме до безширните полета на Вътрешна Монголия. Някога част от Монголската империя, там все още може да видим типичните монголски юрти и усетим суровия им начин живот. Месеците от юли до септември са най-подходящото време за качествено пътуване „ по монголски“. Други активности, които представляват интерес са Фестивалът на тревата Наадам и пустинен поход. В допълнение, там ще опитаме деликатеси като сушено телешко, агнешко и камилско месо и ще пием традиционен чай с мляко.


1. Юнан

Победителят в днешната класация е провинция Юнан, от които най-добрите градове са Куънминг, Лидзианг и Шангри Ла. Добър старт е Каменната гора в Куънминг, следвайки езерото Ерхай в Дали, след това продължаваме към стария град в Лидзианг и се отправяме с кабинков лифт към Снежната драконова планина. За завършек на това магическо изживяване ще се потопим в религията на будисткия манастир Сонгдзанлин в Шангри Ла.


Бонус дестинация за бягство от летните жеги е езерото Лугу.


36 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page