top of page

Лятна обиколка из Китай част 1

Updated: Sep 14, 2022

Нека да избягаме от удобството на организираните екскурзии, които ни налагат точен график, места за посещение и куп правила, и да се потопим из дебрите на Китай, в опит да изживеем едно независимо и различно пътешествие, изпълнено с летни китайски приключения, култура и спомени.

В този импровизиран гайд ще се запознаем с 13 дестинации подходящи за летен отдих в родината на дракона.


13. Северен Съчуан

В тази част от Китай ще ни се отдаде възможност да се насладим на тибетските планини, както и да избягаме от забързания и претъпкан градски живот. Ще видим началото на Жълтата река и сгушени в зелените планини усамотени манастири, които все още не са станали жертва на туристическия комерсиализъм.


12. Езерото Цинхай

Посещавайки най-голямото езеро в Китай, ще имаме шанса да се насладим на тибетската култура и кухня, да се разходим и любуваме на кристално чистите му сини води. Най-подходящото време за посещение е месец юли, когато пъстри жълти цветенца обагрят в златист цвят бреговете на езерото, контрастирайки със пейзажа.


11. Синдзян

Синдзян също е идеално място за почивка през летните месеци, тъй като се намира в северозападната част от Китай. Там ще имаме възможност да опознаем мюсюлманската религия в съвременнен и древен Китай, докато хапваме сочни плодове и се разхождаме из лавандулови полета.


10. Гуейджоу

Провинция Гуейджоу не е популярна туристическа дестинация, което я прави скрито съкровище за спокойно пътешествие далеч от тълпите. На второ място е в Китай по етническо разнообразие и по този начин е подходящо за научаване на изчезващи занаяти - като създаване на хартия от зеленчукови нишки и изработването на детайлни фигурки от сребро. В Гуейджоу се намира и най-големия водопад в Китай-

Хуангуошу с височина 74м.