top of page

Лятна обиколка из Китай част 1

Актуализирано: 14.09.2022 г.

Нека да избягаме от удобството на организираните екскурзии, които ни налагат точен график, места за посещение и куп правила, и да се потопим из дебрите на Китай, в опит да изживеем едно независимо и различно пътешествие, изпълнено с летни китайски приключения, култура и спомени.

В този импровизиран гайд ще се запознаем с 13 дестинации подходящи за летен отдих в родината на дракона.


13. Северен Съчуан

В тази част от Китай ще ни се отдаде възможност да се насладим на тибетските планини, както и да избягаме от забързания и претъпкан градски живот. Ще видим началото на Жълтата река и сгушени в зелените планини усамотени манастири, които все още не са станали жертва на туристическия комерсиализъм.


12. Езерото Цинхай

Посещавайки най-голямото езеро в Китай, ще имаме шанса да се насладим на тибетската култура и кухня, да се разходим и любуваме на кристално чистите му сини води. Най-подходящото време за посещение е месец юли, когато пъстри жълти цветенца обагрят в златист цвят бреговете на езерото, контрастирайки със пейзажа.


11. Синдзян

Синдзян също е идеално място за почивка през летните месеци, тъй като се намира в северозападната част от Китай. Там ще имаме възможност да опознаем мюсюлманската религия в съвременнен и древен Китай, докато хапваме сочни плодове и се разхождаме из лавандулови полета.


10. Гуейджоу

Провинция Гуейджоу не е популярна туристическа дестинация, което я прави скрито съкровище за спокойно пътешествие далеч от тълпите. На второ място е в Китай по етническо разнообразие и по този начин е подходящо за научаване на изчезващи занаяти - като създаване на хартия от зеленчукови нишки и изработването на детайлни фигурки от сребро. В Гуейджоу се намира и най-големия водопад в Китай-

Хуангуошу с височина 74м.


9. Круиз по река Яндзъ

Този круиз не е от най-бюджетните пътешествия, но завладяващият пейзаж, обграждащ реката, атмосферата и изживяните емоциите се отплащат. Имаме избор от няколко маршута, най-екстравагантните от които- да се разходим из Фънгду- призрачния град или Белия град на императора.


8. Пътят на коприната

Пътят на коприната, се простира надлъж и шир- повече от 6 400км и е бил ключов фактор за световната търговия. Това несъмненно е оставило богато културно наследство във всички градове, през които преминава. Тръгвайки по него можем да си направим къмпинг в пустинята Джонгуей, както и да разгледаме теракотената армия в Сиан или пещерите Могао, където подробно ще се запознаем с будистката култура.


7. Тибет

Лятото е най-добрия вариант да посетим Тибет, тъй като повечето фестивали се провеждат именно тогава и времето е подходящо за пътешественици. В столицата Лхаса ще разгледаме и внушителния дворец- Потала, който през годините е бил резиденция на Далай Лама, сега е превърнат в музей.



Останалите дестинации, които могат да събудят авантюриста у Вас очаквайте в „Лятна обиколка из Китай част 2“ тук: https://www.edulab-cn.com/post/лятна-обиколка-из-Китай-част-2


49 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page