top of page
  • Снимка на автораАда А.

Участие на EduLab в „Международното изложение за образование в страните, побратимени с Дзинан"

Актуализирано: 3.08.2021 г.

На 26. юни 2021г. благодарение на Методи Негревски и българското посолство, България бе представена като привлекателна дестинация за качествено висше образование и образователни пътувания. Това се случи по време на еднодневното "Международно изложение за образование в страните побратимени с Дзинан градове 2021“ (中东欧(国际)教育展是 2021 年山东高考招生咨询会).

Събитието всъщност е традиционно и цели да представи на учениците, които тъкмо завършват средно образование, възможности да пътуват, за да се обучават в университети в чужбина. В зона от 150м2 щандове имаха 52 университети от 12 държави, сред които и България в лицето на EduLab и доброволческа група от посолството. Международното изложение бе посетено от над 50 000 човека в рамките на 1 ден!


Методи Негревски, основател на EduLab, координатор на Доброволческата група и представител на академичните среди в Пекин, заедно с двама доброволци, предостави на любопитните кандидат-студенти информация за предимствата на българското образование и стъпките при кандидатстване в 6 български университетa:

  • Висше училище по менджмънт – София и Варна (ВУМ)

  • Варненски свободен университет (ВСУ)

  • Варненски технически университет (ВТУ)

  • Химико-металургичен университет - София (ХМУ)

  • Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ)

  • Университета за национално и световно стопанство (УНСС)

За всеки от 6-те български университета имаше рекламни брошури със специалности и стъпки за кандидатстване. На различни банери бе представена общата рамка за кандидатстване и главните причини за обучение в нашата страна.


Щандът на българското посолство и EduLab бе на 30 метра от главния вход. Това ни постави в централната част на събитието с прекрасна видимост - една от причините нашият щанд да се нареди сред най-популярните.


Впечатленията, които останаха след участието са, че България все още не е известна дестинация за висше образование. Някои китайци добре познаваха нашето разположение, език и култура, но повечето имаха нужда от разкази и съдействие, за да привлечем вниманието им към възможностите, които предлага страната за обучение. В представите на младите китайци, страната и източна Европа като цяло не са толкова развити икономически и до сега не са им давали шанс като образователни дестинации.


Разбира се, имаше родители и ученици, които ни свързват с Казанлък, българската роза, туризма и прекрасната природа. Същите тези хора проактивно дойдоха на нашия щанд, за да получат повече информация.


Допълнителна информация за събитието:

https://m.ql1d.com/new/general/16617894?openid=null


Автор: Ада Атанасова





37 преглеждания0 коментара
bottom of page