top of page

Тази година числото 4 ще е късметлийско, а Тигърът ще властва!

Буда поканил животни【动物】 от всяко кътче на Земята, за да отпразнуват заедно идването на Новата година【新年】. Но само дванадесет 动物 успели да преминат препятствията до владенията на Буда и в замяна той им подарил по една година от своя календар. От тогава, всеки роден в определена година придобива част от техните качества.

„Коя зодия си?“, е един от първите въпроси, които питаме, за да преценим какъв е човека срещу нас. В Китай обаче не месеца, а годината определя какви сме.


Така родените през 2022 година【年】са смятани за оптимистични, силни и упорити—качествата на Тигъра【老虎, комуто принадлежи 2022г., според китайските вярвания.




老虎 е символ на сила и смелост, затова много от децата го носят по обувки и шапки за добър късмет. Трети по ранг в зодиака, Тигърът ще намери късмета си в числата 1【一】, 3【三】 и 4【四】. През тази 年 китайците най-накрая ще се зарадват на заклеймената от тях четворка.

Смята се, че хората, родени под този знак, са смели непредсказуеми личности, с огромен състезателен хъс. Никога не се отмятат от думите си и биват силно уверени в лидерските си качества.


Ако познавате хора родени през 2010, 1998, 1986, 1974, 1962…, се замислете дали отговарят на описанието на Тигъра. :)


虎年大古 新年快乐!



73 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page