top of page
  • Снимка на автораМайк Н.

Как се проговаря китайски за 3 месеца? Вижте какво сподели нашият курсист - Гери Атанасова.


Гери Атанасова започна да учи китайски с нас по време на безплатен подготвителен курс, а след това записа цялостен курс и се включи в разговорен китайски за 12 седмици! В момента учи в Дания, но продължава и подготовката си по китайски. Беше страхотно да си говорим с толкова млад и толкова амбициозен човек за Китай, култура и стъпките да научиш един от най-древните езици.


Майк: Повечето млади хора учат корейски или японски заради аниме или k-pop... А ти как "залитна" по китайски? Какво видя в този език и защо го изучаваш?


Гери: През последните няколко десетилетия Китай се развива с високи темпове и днес се нарежда на второ място в света по брутен вътрешен продукт след САЩ. Страната придобива все по-голямо значение на международната сцена и според мен владеенето на езика е нещо задължително за всеки бизнес-ориентиран човек. Говорим за хиляди нови възможности, които те очакват като възнаграждение след като научиш езика.

Все пак китайският език, освен икономически изгоден, е и широко разпространен - вторият най-влиятелен език след английския. И ако това не е достатъчно, Китай е една от малкото древни цивилизации, съхранили се до днес и с владеенето на езика ти оценяваш великата история и култура цялостно.


Мисля, че китайският език ще отвори много врати пред мен с безкрайни възможности. Засега съм си харесала магистърска програма в Пекин и владеенето дори на основно ниво китайски ще е от голяма полза.


Майк: Ти бе с нас в първо ниво цял курс (40уч.ч.) и след това 12 седмици в курс по разговерен китайски с китайски учител. Някои от твоите съученици се притесняваха да влязат в клас с китайски учител. Споделят, че не се чувстват готови, че трябва да преговорят, за да има по-добър ефект, а нямат толкова време. Ти вече завърши този курс. На същото мнение ли си? И след това още един под въпрос: така както уроците бяха подредени и преподавани, успяхме ли да преодолеем тази вътрешна бариера и да предразположим теб и останалите да получат ефективно обучение по разговорен китайски?


Гери: Благодарение на теб и това, че беше неотлъчно до нас в уроците по разговорен китайски, аз не се притеснявах, че няма да мога да се справя или че няма да разбирам това, което учителката ми говори. Успях да се отпусна и да се възползвам максимално от уроците. А самите уроци бяха леснодостъпни и много приятни за учене. Присъствието на китайски учител със сигурност е един огромен плюс за изучаването на езика.


Майк: Има ли нещо, което виждаш в EduLab, което е готино и различно от това, което си виждала и получавала от други обучения до сега?


Гери: EduLab е страхотна възможност за изучаване на китайски език по супер иновативен и приятен начин. Личното отношение е със сигурност нещо, което ми направи добро впечатление. Тук в голямото семейство на EduLab всеки е добре дошъл и окуражаван да дава най-доброто от себе си.


Искам да кажа на всеки, който все още се двоуми дали да се запише на уроци по китайски или разговорен китайски, че няма нищо страшно в това. Майк, както и всички готини учители от EduLab, ще са до вас през цялото време. Няма от какво да се притеснявате. Учете китайски!


Искаш да опиташ? Пиши ни на edulab.cn.bg@gmail.com за повече информация относно нашите курсове по китайски за начинаещи и напреднали! :)


218 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page